• - 5,00

Joinstar speeksel covid test

Joinstar
 14,95
 9,95  5,00 korting
Inclusief belasting
Aantal

Winkelvoorraad

 • check_circle Online Verkrijgbaar
  ,
 • check_circle Capelle a/d IJssel
  Koperwiek 37, Capelle aan den IJssel
 • check_circle Hellevoetsluis
  Struytse Hoeck 348, Hellevoetsluis
 • check_circle Middelharnis
  Westdijk 54, Middelharnis
 • check_circle Oud-Beijerland
  Veillingpassage 7, Oud-Beijerland | 0186-640889
 • check_circle Spijkenisse
  Kaaistraat 10, Spijkenisse
Wilt u er zeker van zijn dat het product er is?
Bestel dan online en kom uw bestelling in de winkel ophalen.

Reviews

Write your review

Joinstar speeksel covid test

Sneltest op coronavirus-antigeen (colloïdaal goud)

Write your review

Sneltest op coronavirus-antigeen (colloïdaal goud)

Dit is een gedeelte van de handleiding, lees altijd de gehele handleiding voor gebruik van de Sneltest!

Samenvatting
De nieuwe coronavirussen behoren tot het bèta-genus. COVID-19 Corona is een acute besmettelijke aandoening van de ademhalingswegen, veroorzaakt door de neiuwe coronavirussen. Mensen zijn er over het algemeen vatbaar voor. Op dit moment zijn de met het nieuwe coronavirus  geïnfecteerde patiënten de belangrijkste besmettingsbron; asymptomatische geïnfecteerde mensen kunnen ook een bron van besmetting zijn. Op basis van het huidige epidemiologische onderzoek is de incubatieperiode 1 tot 14 dagen, meestal 3 tot 7 dagen. De belangrijkste tekenen zijn koorst, vermoeidheid en een droge hoest. In sommige gevallen worden een verstopte neus, loopneus, zere keel, myalgie en diarree aangetroffen.

Bedoeld gebruik
De sneltest op coronavirus-antigeen (colloïdaal goud) is een snelle chromatografische immunoassay voor de kwalitatieve detectie van SARS-Cov-2 in posterieur orofaryngeaal speeksel. De test moet worden gebruikt door een arts of verpleegkundige of kan worden uitgevoerd door medische of andere geïnstrueerde medewerkers die vertrouwd zijn met het uitvoeren van laterale flow-tests en het interpreteren van de uitslagen. De test kan in elke laboratoriumomgeving worden gebruikt en ook buiten medische faciliteiten wanneer wordt voldaan aan de vereisten in deze instructiehandeling en aan de nationale wettelijke voorschriften. De test verschaft alleen een voorlopig screeningstestresultaat en er moeten verdere alternatieve diagnosemethoden worden uitgevoerd om te bevestigen dat een infectie met SARS-CoV-2 aanwezig is.

Werkingsprincipe
De corona-antigeentest (colloïdaal goud) is een kwalitatieve membraanstrip op basis van een immunossay voor de detectie van SARS-CoV-2 in posterieur orofaryngeaal speeksel. In deze testprocedure reageert het monster met de deeltjes op het blokjes die met anti-SARS-CoV-2 antilichaamconjugaaat zijn gecoat, en dan beweegt het mensel zich door de capillaire werking chromatografisch op het membraan omhoog en dan reageert het in het detectiegedeelte met het anti-SARS-CoV-2 antilichaam. Indien het monster SARS-CoV-2 bevat, verschijnt er een gekleurd lijntje in het testdeel van de strip, hetgeen een negatieve uitslag aangeeft. Als controle op de procedure verschijnt er altijd een gekleurd lijntje in het controlegedeelte, hetgeen aangeeft dat de juiste hoeveelheid monster is aangebracht en dat de opzuigfunctie van het membraan heeft gewerkt.

Meegeleverd
Testcassette: 1 test
Extractiebuffer: 1ml/potje x 1
Druppelaar: 1 st
Schaaltje: 1 st
Bijsluiter: 1 st

Opslag en stabiliteit
De test is 1 jaar bruikbaar als alle componenten in de originele afgedichte zak zijn bewaard tussen 2 en 30 graden Celsius. De test moet tot het gebruik in de afgedichte zak blijven. Niet invriezen. Gebruik de test niet na de uiterste gebruiksdatum. Raadpleeg de verpakking van het product voor de productiedatum en uiterste gebruiksdatum.

1. De conronvirus-antigeentest (colloïdaal goud) kan worden toegepast op posterieur orofaryngeaal speeksel.
2. Posterieur orofaryngeaal speeksel: Maak uw handen schoon met water en zeep / een handgel op alcoholbasis. Open de container. Maak een "kroea" geluid in de keel om het speeksel diep uit de keel omhoog te laten komen, en spuug dit speeksel dan (ongeveer 2 ml) in het potje. Zorg dat het speeksel de buitenkant van de container niet verontreinigt. Optimaal moment van monsterafname: Na het opstaan voordatu u uw tanden poetst, of iets eet of iets drinkt.
3. De test moet onmiddellijk worden uitgevoerd nadat het monster is afgenomen. Laat het monster niet langer dan 2 uur bij kamertemparatuur staan. Voor het testen kunnen monsters gedurende maximaal 1 maand bij - 20 graden Celsius worden bewaard.
4. Indien de monsters moeten worden getransporteerd, moeten ze worden verpakt met inachtneming van de in uw land geldende voorschriften met betrekking tot het vervoer van etiologische middelen.
5. Indien de monsters bij -20 graden Celsius zijn opgeslagen, moeten ze voor het testen in een omgeving met kamertemperatuur worden gebracht, en helemaal ontdooid en volledig gemengd worden. De monsters kunnen eenmaal worden bevroren en ontdooid, en herhaald invriezen en ontdooien moet worden vermeden.

Testprocedure
Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig door en laat de test en de monsters voor het testen op temperatuur komen (15-30 graden celsius)
1. Breng de zak op kamertemperatuur voordat u hem opent. Haal de test uit de afgedichte zak en het gebruik hem zo spoedig mogelijk.
2. Verzamel speeksel in het potje, open de dop van de extractiebuffer, zuig het speekselmonster met de wegwerppipet op tot de meetlijn, knijp dan het speekselmonster in de extractiebuffer, doe de dop weer op de extractiebuffer, schud het mengsel grondig en zet het opzij.
3. Haal de testcassette uit de zak, zet hem op een tafel en doe 2 druppels van het monster in de monsteropening.
4. Lees na 15 minuten het resultaat af. Wanneer u 20 minuten of langer wacht met het aflezen, dan is de uitslag ongeldig en dient de test herhaald te worden.

Beoordeling van de resultaten
Positief: Er verschijnen twee lijntjes. Er moet altijd één lijntje verschijnen in het controlegedeelte (C), en er moet in het testgedeelte een ander duidelijk gekleurd lijntje verschijnen.
*N.B.: De intensiteit van de kleur in het testgedeelte kan variëren afhankelijk van de concentratie van SARS-CoV-2 die aanwezig is in het monster. Daarom moet elk gekleurd lijntje in het testgedeelte als positief worden beschouwd.
Negatief: Er verschijn één gekleurd lijntje in het controlegedeelte (C). Er verschijnt geen duidelijke gekleurd lijntje in het testgedeelte (T).
Ongeldig: Er verschijnt geen controlelijntje. Onvoldoende hoeveelheid monster of een fout in het proceduretechniek is hoogstwaarschijnlijk de reden dat er geen controlelijntje verschijnt. Evalueer de procedure en herhaal met een nieuwe test. Als het probleem blijft bestaan, stopt u onmiddellijk met het gebruikt van de testset en moet u contact opnemen met uw plaatselijke distributeur.

Fabrikant
Lotus NL B.V.
Koningin Julianaplein 10
1e Verd,
2595AA Den Haag
Nederland

Joinstar
MC8714193209356
8714193209356

Datasheet

Inhoud
1 st
Merk
Joinstar

Specifieke referenties

Nieuw product

Winkelvoorraad

 • check_circle Online Verkrijgbaar
  ,
 • check_circle Capelle a/d IJssel
  Koperwiek 37, Capelle aan den IJssel
 • check_circle Hellevoetsluis
  Struytse Hoeck 348, Hellevoetsluis
 • check_circle Middelharnis
  Westdijk 54, Middelharnis
 • check_circle Oud-Beijerland
  Veillingpassage 7, Oud-Beijerland | 0186-640889
 • check_circle Spijkenisse
  Kaaistraat 10, Spijkenisse
Wilt u er zeker van zijn dat het product er is?
Bestel dan online en kom uw bestelling in de winkel ophalen.

Winkelen bij de Goudsbloem

• Gratis verzending NL vanaf €30,-
• Verzending 1-2 werkdagen
• Retour binnen 14 dagen
• Lid van thuiswinkel waarborg