

Salterra Zeevenkel of zeekervel is een meerjarige zeegroente. De plant wordt al sinds 1936 in Griekenland geteeld. Zeevenkel is heerlijk en, net als bijvoorbeeld zeekraal en lamsoor, gezond om te eten door de vitaminen en mineralen die het bevat en het lage gehalte aan natrium. Zeevenkel is een goede bron van de mineralen en rijk aan vitamine C, antioxidanten, meervoudig onverzadigde vetten (omega 3 en 6), vezels. en calcium.
Hoe te gebruiken?
Zeevenkel past uitstekend in salades, sauzen en tapanades, maar ook prima in groente-, ei-, en graangerechten. Zeevenkel gaat heerlijk samen met vlees en vis gerechten. Het vocht in de pot kan gebruikt worden in sauzen, dressings en salades.
Ingrediënten
Geteelde zeevenkel (Crithum maritimum), water, zout, zuurteregelaar (melkzuur), antioxidant (citroenzuur).
Voedingswaarden per 100 gram | |
Energie | 112 kJ / 26 kcal |
Vetten | 0,5 g |
- waarvan verzadigd | 0,1 g |
Koolhydraten | 1,5 g |
- waarvan suikers | 0,2 g |
Voedingsvezels | 1,7 g |
Eiwitten | 4,3 g |
Zout | 4,12 g |
Distributeur
Your Well
Marconiweg 55
3225 LV Hellevoetsluis
Datasheet
Specifieke referenties